Uitleg bij de boekomslag

 

In dit boek wordt een dogma onder vuur genomen, namelijk het dogma dat wij vrij zijn van de Wet. Dogma’s kunnen uitgroeien tot heilige huisjes. Zij moeten te allen tijde blijven staan. Er mag niet aan worden getornd.

En dan verschijnt een boek als dit. Het is alsof een grote vinger het heilige huisje aan het wankelen brengt. Het voelt onveilig. Iets wat altijd vast heeft gestaan, kan toch niet zomaar gaan wankelen?

Op de voorzijde van de cover lijkt het of de vinger uit de hemel komt, alsof het Gods idee is dit dogma te doen wankelen. Velen met mij hebben ervaren hoe het begrip van het Woord toeneemt als je het dogma loslaat. Er komt dan zoveel ruimte om ook onderricht te worden uit dat gedeelte van de Bijbel dat eerst om zoveel redenen irrelevant leek. Er gaat een wereld voor u open zodra u de diepten van Gods Wet in het OT leert kennen. Het is zeer de moeite waard!

Een heilig huisje dat omvalt, baant de weg voor openbaring. Het creëert nieuwe inzichten in dit oude, vertrouwde Boek. Ik wens u bij dit avontuur Gods zegen toe.

 

E. Noordermeer

Meer video's

Link naar YouTube kanaal Sola Scriptura
De Hemelse voedselbank, voedingslessen uit de Bijbel