De hemelse relatiecoach

 -De Bijbel over single zijn, ongelijk span, daten & verkering, samenlevingsvormen en zelfbevrediging-

 

Auteur: drs. E. Noordermeer

ISBN: 978-90-821470-32 (217 pag.)

© 2018 Sola Scriptura

In de media

KRANTEN EN PLATFORMS

Premium-artikel in AD


PERSBERICHT-najaar 2018

 

Nieuw boek: De hemelse relatiecoach

Onlangs heeft uitgeverij Sola Scriptura een nieuw boek gepresenteerd van E. Noordermeer. Het boek behandelt de thema’s single zijn, ongelijk span, daten & verkering, (alternatieve) samenlevingsvormen en zelfbevrediging vanuit de Bijbel.

 

Alblasserwaard – De avond van de boekpresentatie werd goed bezocht. De auteur vertelde over het schrijfproces en de allereerste lezers werden geïnterviewd. De hemelse relatiecoach is een opiniërend studieboek. Het wil jongeren, ouders, kerken en gemeenten helpen hun keuzes en beleid ten aanzien van de genoemde thema’s te onderbouwen. Hoe werd er in de Bijbel gedatet? Is de Bijbel alleen pro-huwelijk en erkent het geen alternatieve samenlevingsvormen? Hoe als kerk omgaan met samenwonenden die ingezegend willen worden? En zelfbevrediging … heeft de Bijbel daar überhaupt wel een standpunt over? “Het werd tijd om open over deze thema’s te spreken. Vaak genoeg is gesprek hierover niet mogelijk. Er zijn wel diverse meningen, maar die zijn veeleer gevoelsmatig dan werkelijk bijbels onderbouwd”, aldus Noordermeer.

 

Open-minded

Het begon allemaal zeven jaar geleden toen de plaatselijke kerk haar vroeg een brochure te schrijven over o.a. samenwonen, echtscheiding, seks en homofiele. Deze kerk wilde een bijbels onderbouwd beleid ontwikkelen en daar de juiste woorden aan geven. Het gaat immers over gevoelige thema’s. Noordermeer: “Al snel merkte ik dat het lastig was om objectief bijbelonderzoek te doen als je verbonden bent aan een denominatie. Ik wilde open-minded zijn en niet toewerken naar een acceptabele uitkomst.”

 

Het werd het begin van een onderzoek dat zeven jaar heeft geduurd. Het moest rijpen. Wat een groot moment als het boek dan eindelijk klaar is: zoveel werk, zoveel passie op 218 pagina’s! Haar wens is dat de lezer een juist begrip krijgt over deze thema’s vanuit de Bijbel en dat daardoor onze houding en relatiecultuur een switch kan maken.

 

De hemelse relatiecoach is het vierde boek van E. Noordermeer. De andere titels zijn De hemelse voedselbank, Vrij van de Wet? en Stevige kost 1.

 

Gegevens boek

Titel: De hemelse relatiecoach

Subtitel: De Bijbel over single zijn, ongelijk span, daten & verkering, samenlevingsvormen en zelfbevrediging.

Auteur: drs. E. Noordermeer

ISBN: 978-90-821470-3-2

© 2018 Sola Scriptura

Prijs: €21,-- (217 blz.)

Overal verkrijgbaar

 

Meer video's

Link naar YouTube kanaal Sola Scriptura
De Hemelse voedselbank, voedingslessen uit de Bijbel