In de herfst 2018 zal het nieuwste boek De hemelse relatiecoach  uitkomen. Dit boek wordt ook gebruikt voor de masterclass RELATIES.

Info voor kerken

Masterclass  RELATIES

-Over het aangaan en onderhouden van duurzame relaties-

 

Of je nu single bent, getrouwd, samenwoont, gescheiden of weduwe/weduwnaar bent, ons verlangen is hetzelfde: we willen deel uitmaken van en in verbinding zijn met anderen. Hoe onderhoud je relaties zodat ze waardevol zijn en blijven?

 

Onderstaande thema’s worden vanuit de Bijbel behandeld. Wat zegt de Bijbel en wat kunnen we ermee in ons dagelijks leven. Het gegeven onderwijs is een combinatie van studie, sketches, interactie en discussie, ev. opgedeeld in kleinere groepen. De methode is prikkelend, verhelderend en praktisch. Mis het niet!

 

DE THEMA’S

De thema’s worden vanuit het OT en NT behandeld aan de hand van Bijbelse voorbeelden.

1E ZATERDAG

2E ZATERDAG

3E ZATERDAG

Single zijn

Daten & verkering

De ‘ideale’ man-vrouw relatie

Ongelijk span

Samenlevingsvormen:

Huwelijk & alternatieven

Zelfbevrediging

Single zijn: Hoe werd dit beleefd in de Bijbel en hoe beleven wij dat nu? Bewust single blijven als reële optie. Paulus: pro-single lifestyle. Inzetbaarheid singles in de gemeente.

 

Ongelijk span: Wat is het wel en wat is het niet? Een gelijk span: een ideale werkeenheid. Missionair daten: ‘Hij/zij trekt wel bij’. Onderscheid tussen een ongelijke relatie en een menghuwelijk. In de Bijbel vinden we voorbeelden genoeg.

 

Daten & verkering: Er zit een groot verschil tussen de westerse wijze van een relatie aangaan en de Bijbelse methode. Wat was Bijbels uithuwelijken? De huwelijksmakelaar versus relatiebemiddeling. Onthechten van ouders en hechten aan de partner. Wanneer speelt seks een rol?

 

Samenlevingsvormen: Het huwelijk vergeleken met samenwonen en latten. Voorbeelden vanuit de Bijbel. Ons boterbriefje, is dat een terechte term? Huwelijk: contract of verbond? Gehuwd latten, wat is dat?

 

De ‘ideale’ relatie: Adam & Eva: een ideaal stel. Abraham & Sara eveneens. Handvaten voor Adams/Abrahams en voor Eva’s/Sara’s. Het effect van en verschil tussen excuus maken, vergeving vragen en berouw tonen. Wat past in welke situatie?

 

Zelfbevrediging: Is het Gods idee, een biologische noodzaak? Richtlijnen in de Bijbel. En vrouwen? Schuldgevoelens, wat moeten we ermee? Masturbatie binnen het huwelijk. Waar ligt de bijbels-ethische grens?

 

KERKEN/ORGANISATIES

U kunt ons uitnodigen de masterclass in uw kerk/gemeente te geven.

- Minimum aantal deelnemers        : 15

- Maximum aantal deelnemers       : 35

 

Doelgroep

-        leidinggevenden (oudsten, diakenen, jeugdleiding, kringleiders, pastoraat)

-        ouders met (aankomende) datende kinderen

-        singles, datende jongeren (18+)

-        stellen die voor een keus staan: al dan niet huwen

 

PRAKTISCH

Tijdsduur        : Drie zaterdagen (2 thema’s per zaterdag)*

Data & tijd     : In overleg

* Ipv 3 zaterdagen, zijn ook 6 avonden mogelijk

 

Kosten

·       € 150,-- per deelnemer, inclusief het cursusboek De Hemelse relatiecoach

·       echtparen/stellen € 280,-- (samen één cursusboek).

·       Reiskostenvergoeding (€ 0,25/km) voor kerk/organisatie

 

CURSUSLEIDING

Pascalle Laban, coach, spreker

Praktijk voor begeleiding bij relatie, persoonlijke ontwikkeling en werk. Waarde toevoegen aan de ander. Indien mogelijk, herstel in de relatie bieden, maar in ieder geval herstel voor de persoon zelf.

https://pascalleimpens.nl/

 

Esther Noordermeer, ervaren spreker/bijbelleraar en auteur van diverse boeken, waaronder De Hemelse relatiecoach (inbegrepen bij de masterclass Relaties). Afgestudeerd in de biologe (RUU), verlengt met een onderwijsbevoegdheid (VU Amsterdam). Runt samen met haar man een melkveehouderij.

https://www.enoordermeer.nl/

 

CONTACT

Interesse voor deze masterclass? Meld u aan via:

- https://opnieuwopweg.nl/contact/

- Info: 06-42434000

Vrij van de Wet?
Vrij van de Wet?
Stevige kost 1
Stevige kost 1
De Hemelse voedselbank, voedingslessen uit de Bijbel
De Hemelse voedselbank